Moderna exorcister träffas i Rom

Exorcism i Colombia. Foto: Jaime Saldarriaga/TT

Nu ska präster lära sig att driva ut demoner över mobilen. Exorcismen som har genomförts ända sedan medeltiden ska nu bli lite modernare. Riten ska uppdateras och böner varvat med ritualer ska genomföras i ny tappning. Albanske kardinalen Ernest Simoni väckte stort intresse när han tog upp just telefoner i sin föreläsning den första dagen på kursen.

—De ringer mig och vi pratar och det är så jag gör det säger Ernest Simoni. Han förklarade att han läser de speciella bönerna precis som om han var på plats i rummet.

Efterfrågan på exorcism har ökat

Omkring 200 katolska präster genomför föreläsningar och samtal om bland annat trolldom i Afrika. De ska även lära sig hur man skiljer på de som är psykiskt sjuka och de som är besatta av djävulen. Steg för steg ska de även lära sig hur man driver ut demonerna ur de utsatta offren.

—Kursen är nyttig eftersom den ger prästerna en helhetsbild och förbereder dem för exorcism, säger professor Guiseppe Ferrari vid Vatikan-godkända Potifical Regina Apostolorum-universitetet

En veckolång kurs genomförs nu i Italien. På dagordningen står mobiltelefoner och böner. Med modern teknik hoppas man kunna driva bort onda andar.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget