Martin Timell vill stämma medier för förtal

Bilder: TT
Bilder: TT

Tidningen Expressen och före detta chefredaktören Thomas Mattsson stäms nu för grovt förtal av Martin Timell sedan han blev uthängd med namn och bild i diverse artiklar under #MeToo-hösten, rapporterar SVT.

Under hösten 2017 förekom den forne programledaren Martin Timell flitigt i olika medier där det rapporterades om anklagelser för våldtäkt och sexuella övergrepp. Timell nekade till samtliga anklagelser och friades i både tingsrätt och hovrätt. Han hävdar nu att han kommer att stämma flera medier för förtal. Utöver Expressen finns Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Sveriges Radio bland de medier som berörs. Samtliga har blivit fällda av Pressens Opinionsnämnd för att ha brutit mot god publicistisk sed.

– Vi tar en sak i taget, nu är det Expressen som är svarande i den här processen och sen får vi se vad som händer efter det, säger Timells advokat Hanna Lindblom till SVT.

Thomas Mattsson, den före detta chefredaktören för Expressen som nu stäms, säger att han välkomnar prövningarna och att det är positivt att enskilda kan driva processer mot olika redaktioner om de anser att det finns grund för det.

Andra läser just nu
Mer från Läget