Man i 20-årsåldern skjuten till döds i Kalmar

Arkivbild från TT.
Arkivbild från TT.

En ung man sköts till döds sent på söndagskvällen vid en skola i Kalmar. Lågstadiet där skjutning skedde håller nu stängt, rapporterar Expressen.

Vid halv tolv igår larmades polisen om höga smällar och fann en ung man med skottskador vid en lågstadieskola i norra Kalmar.  Polisen meddelade under natten att skjutningen utreds som mord och att ett stort område är avspärrat. Brottsplatsen analyseras av tekniker och undersökningen bedöms kunna ta lång tids.

– Själva skolan ligger innanför avspärrningen, så mycket kan jag säga. Det kan påverka verksamheten där i morgon, berättar Magnus Lefévre, vakthavande begär vid polisen i region Syd till TT. Skolan har hållit stängt på måndagen, rapporterar Expressen.

– Det är otäckt och skapar massa frågor. Vi Kalmarbor har ju varit med om en del skjutningar nu den senaste tiden, nu känns det som det kommit väldigt nära då det sker på ett skolområde, säger skolans rektor Anders Hagman till Expressen.

Polisen kunde under natten inte kommentera händelsen ytterligare och kan inte svara om det finns någon misstänkt för mordet. Vittnen har hörts och man undersöker om det finns kamerabevakning i området som kanske har fångat gärningen på bild. Skolans fritidsverksamhet kommer ta emot de elever som inte kan vara hemma under måndagen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget