Man gripen av polis i Atlanta efter skjutning

Polis på plats efter skjutningen.
Polis på plats efter skjutningen.

En man greps misstänkt för att ha dödat en person och skadat flera andra efter skottlossning i Atlanta igår kväll. Skjutningen skedde i väntrummet på en vårdinrättning.

Skjutningen på vårdinrättningen inträffade under onsdagen. En 39-årig kvinna konstaterades avliden på plats och ytterligare fyra kvinnor skadades under attacken. Dessa fördes till sjukhus. Enligt Atlantas borgmästare Andre Dickens kämpar dessa fyra kvinnor för sina liv på sjukhuset.

Under onsdagskvällen berättade polisen att man gripit en man som misstänks för brottet. Gripandet av den 24-årige mannen skedde efter flera timmars jakt. Mannen hade flytt brottsplatsen i en stulen bil.

Motivet oklart

Polisen meddelade att man hade en “situation med en aktiv skytt” i det inledande skedet av händelsen. Polisen uppgav senare att inga fler skott hade avlossats i byggnaden där händelsen skedde, och situationen krävde ingen uppmaning om att söka direkt skydd, men man bad allmänheten hålla sig borta från området.

Skjutningens motiv är inte klarlagt, men den gripne mannens syster uppger i en intervju med New York Times att hennes bror inte mår psykiskt bra.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget