Man fick kortslutning i lampaffären

Lampan på bilden har inget att göra med den 46-årige mannen.
Lampan på bilden har inget att göra med den 46-årige mannen.

En kvinna blev slagen i ansiktet av en kund. Mannen som slog henne var arg för att han inte fick lämna tillbaka en lampa.

I januari besökte en 46-årig man en butik i Linköping för att köpa en lampa till sin bil. Han var osäker på vilken lampa som passade, men valde ändå att köpa med sig en lampa hem. Detta trots att personalen varnade honom om att han inte fick lämna tillbaka den om den inte passade, rapporterar tidningen Corren.

Det tog inte lång tid för mannen att upptäcka att lampan trots allt hade blivit ett felköp. Trots att han hade blivit varnad om att lampan inte skulle gå att byta, ville han ge det ett försök och åkte därför tillbaka till butiken.

Enligt det åtal som nu har väckts mot mannen ska en hetsig diskussion först ha ägt rum. Sedan ska mannen ha slagit en kvinna som jobbade i butiken i ansiktet. Scenen avslutades med att ett annat butiksbiträde lyckades köra ut mannen ur butiken och låsa dörren.

Polis grep senare mannen, som nu krävs på 5 000 kronor i skadestånd för slaget i ansiktet. Mannen själv nekar till brott.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget