Majblommans insamling blir digital

Årets majblomma.
Årets majblomma.

I 113 år har barn runt om i Sverige sålt majblommor för att stötta barn i fattigdom. Nu bryts traditionen på grund av coronapandemin. Insamlingen ska istället ske digitalt med start den 23 april

För ett par veckor sedan meddelade Majblomman att den årliga försäljningen av majblommor skjuts upp till i höst på grund av den pågående pandemin. Beslutet skapade starka reaktioner och flera personer hörde av sig och erbjöd alternativ så att insamlingen skulle kunna bli av under våren. Nu har Majblomman beslutat att insamlingen ska ske digitalt istället.

– Folk har förstått att barnfattigdomen i Sverige inte pausar, utan tvärtom. Vi behöver samla in pengar trots den svåra situation vi befinner oss i. Barnen som vi finns till för behöver oss nu mer än någonsin, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl i ett pressmeddelande.

Startskottet för den digitala insamlingen går 23 april och pågår till 13 maj. De insamlade pengarna kommer delas ut som ekonomiskt stöd till barn men även användas för att stärka barns rättigheter i hela landet.

Majblomman hoppas nu på att de tiotusentals barn som skulle sålt majblommor i vår nu väljer att påverka på andra sätt för att bidra till insamlingen.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget