Lokalpolitiker åkte till Stockholm för att bli coronasmittad

Lokalpolitikern Urban Persson åkte till Stockholm för att bli smittad av det nya coronaviruset. Väl tillbaka i Storfors ombads han lämna budgetmötet, nu JO-anmäler han kommunalrådet Hans Jildensten (S).

Stockholm.
Stockholm.

Urban Persson, politiker för Storforsdemokraterna, åkte till Stockholm för bli smittad av det nya coronaviruset.

– Det var mest en rolig grej. Jag fick ju tyvärr inte corona, säger han till SVT Nyheter Värmland.

När han senare skulle delta i ett budgetmöte frågade kommunalrådet Hans Jildensten (S) om det stämde att han varit i Stockholm för att bli smittad av coronaviruset. Persson bekräftade ryktet, varpå Jildensten bad honom att lämna mötet. Nu anmäler Urban Persson kommunalrådet till Justiteombudsmannen.

– Det finns ingen anledning att vara orolig. Det är en hysteri. Det är samma som med klimatet. Det går inte att ändra. Vi kan inte påverka det politiskt, säger Urban Persson till SVT.

Hans Jildensten förklarar till SVT att han gav Persson möjlighet att delta i mötet på distans, som många andra gör just nu.

– Jag har diabetes och min fru har genomgått ett stamcellsbyte, vi är båda i riskgrupp. Om någon säger att den har varit i väg för att bli smittad av corona tycker jag inte det är lämpligt att vi sitter i samma rum, säger Hans Jildesten.

Urban Persson säger att Jildensten inte är i en riskgrupp, och att andra i mötet också ville att han skulle lämna.

– De är tomma i huvudet hela bunten. Det är helt sjukt det här. De är hysteriska allihop, säger Urban Persson.

Nu vill Persson att hans anmälan till JO ska leda till riktad kritik mot Hans Jildensten.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget