Kvinna åtalas för sexuella övergrepp mot sin son

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

En kvinna och hennes pojkvän åtalas nu för barnvåldtäkt. Kvinnan har suttit häktad sedan i höstas misstänkt för att ha förgripit sig på sin son. Polisen fann tjugosex fall av övergrepp. Några av de ska ha inträffat innan pojken var myndig.

Det var i september förra året som sexuella meddelanden i pojkens mobil upptäcktes av en bekant till pojken som därefter larmade polisen. I förhör uppgav pojken att meddelandena kom från hans mamma och att både hon och hennes kille förgripit sig på honom.

En stor förundersökning inleddes i vilken polisen fann bevis på att minst tjugosex övergrepp mot pojken ska ha skett sedan år 2015 när pojken ännu inte var myndig. Mamman greps några dagar senare i Stockholms län medan pojkvännen greps på en adress i södra Sverige. De båda har suttit häktade sedan dess. Pojkvännen är sedan tidigare dömd för brott.

Paret åtalas för närvarande för barnvåldtäkt, utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografi, eftersom övergreppen dokumenterades.

– Min uppfattning är att båda varit lika delaktiga i brotten, uppgav Maria Franzén från Åklagarmyndigheten till Expressen i september förra året.

Bevisen

Vid husrannsakan fann polisen en mängd bevismaterial som styrker brottsmisstankarna mot paret. Bilder och filmklipp av parets övergrepp mot pojken bland annat. Polisen fann däremot inga bevis på att varken bilderna eller filmerna ska ha spridits vidare.

Under tillslaget fann polisen även mammans dagbok, som nu också är en del av bevismaterialet. I den ska hon ha dokumenterat övergreppen mot sin son.

Eftersom pojken bodde i familjehem när övergreppen ägde rum, används socialtjänstens dokumentation av besöken mellan pojken och mamman som underlag för när händelserna ska ha ägt rum.

Åklagaren Maria Franzén menar att det rör sig om grova brott då övergreppen ska ha skett systematiskt och att pojken haft en nedsatt förmåga att sätta gränser.

Paret som nu har erkänt brott inväntar rättegång.

Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget