Kunder besvikna när Leklandet höjer priserna under Eid

Leos Lekland höjde priserna under muslimska högtiden Eid al-fitr. Det har gjort många kunder besvikna.
Leos Lekland höjde priserna under muslimska högtiden Eid al-fitr. Det har gjort många kunder besvikna.

Många är besvikna på Leos Lekland efter att de höjt sina priser under den muslima högtiden Eid al-fitr, trots att det inte är en helgdag i kalendern. ”Det känns som att det här är diskriminering mot muslimer”, säger trebarnsmamman Sarwin, till Aftonbladet.

På måndag och tisdag kommer det vara 50 kronor dyrare för familjer att gå på Leos Lekland. På grund av att Leos Lekland bestämt att de ska ha helgpriser under Ei al-fitr. I den svenska almananackan är den muslimska högtiden inte en röd dag. De som firar måste söka ledigt från jobb och skola. Därför tycker många att det är konstigt av företaget att höja priserna de dagarna.

Många har skrivit på sociala medier om det här. Flera skriver att de har anmält till Diskrimineringsombudsmannen.

Flera påtalar att Leos Lekland tidigare meddelade att barn från Ukraina skulle få gratis inträde på leklandet. Och att prishöjningen nu är orättvis mot muslimer.

”Jag tycker att det var ett jättebra initiativ. Det jag inte förstår är varför det ska bli dyrare för muslimska barn som vill fira sin högtid? Många familjer har redan svårt att få ihop sin ekonomi. Det känns som att det här är diskriminering mot muslimer”, säger trebarnsmamman Sarwin, från Västerås till Aftonbladet.

Camilla Läckbergskriver på sin instagram att hon inte vill göra fler sammarbeten med Leos Lekland.
Camilla Läckbergskriver på sin instagram att hon inte vill göra fler sammarbeten med Leos Lekland.

Även deckarförfattaren Camilla Läckberg blev upprörd när hon läste om detta, vilket också uppmärksammades av Aftonbladet. Hon skriver på sin instagram att hon känner att hon inte vill göra fler samarbeten med Leos Lekland efter prishöjningen under Eid al-fitr.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget