Kriminella gäng spanar på polisen med drönare

Foto: Foto:TT

I SVT-programmet Josefsson avslöjas hur kriminella gäng spanar på polisen med drönare.

I programmet berättar en polis hur han och hans kollegor känner sig spanade på av drönare. Polisen har bevis för att de som ligger bakom spaningen är kriminella gäng.

–Vid ett tillfälle tog batterier slut och drönaren kraschade i backen inte så långt ifrån oss. Snabbt var personer på motorcykel på plats för att hämta drönaren, säger en polis.

När polisen var framme upptäckte de att personerna på motorcykel var kända kriminella som hade kommit för att hämta upp den.

–Det är alldeles uppenbart att det är oss de spanar på. Man ser ju de här drönarna uppe i luften och de flyger i stora cirklar som blir mindre och mindre tills de hittat oss, säger en polis till SVT Väst.

En annan anledning till att de är övertygade om att det är polisen gängen vill spana på är för att de också märker hur drönaren konstant svävar precis över dem.

– När de väl har hittat oss hänger de med drönaren rakt över oss så att det är alldeles uppenbart att det är oss de spanar på, säger han.

Enligt polisen används drönarna av de kriminella gängen för att själva inte bli upptäckta genom att hålla koll på polisen.

–Jag är helt övertygad om att de vill ha koll på oss för vi förstör ju deras verksamhet. De säljer ju narkotika, de hanterar vapen och har externa och interna uppgörelser som de inte vill att vi ska närvara, säger polisen.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget