Klimatmöte skjuts upp

Klimatmötet i Glasgow, som skulle hållits i november, skjuts upp till 2021. Nu ökar oron för att klimatarbetet ska bortprioriteras i coronakrisen.

FN:s klimatmöte i Glasgow skjuts upp till 2021, rapporterar SVT. Mötet som skulle hållits i november i år skjuts upp på grund av det nya coronaviruset.

– Beslutet var det enda rimliga, det går inte att ha ett toppmöte med 30 000 delegater från hela världen under en pandemi, skriver SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström.

Nu väcks oron för att klimatarbetet kommer prioriteras bort på grund av coronautbrottet. Att mötet i Glasgow skjuts upp är oroväckande eftersom man under mötet skulle enas om skärpta regler för att minska utsläppen av växthusgaser.

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) skriver till TT att coronakrisen inte innebär att "klimatarbetet pausas". Vidare skriver Lövin att det är viktigt att den ekonomiska återhämtningen efter coronautbrottet sker på ett miljövänligt sätt.

Läget rapporterade tidigare om risken för att klimatarbetet bortprioriteras för att rädda ekonomin i en lågkonjunktur. När coronautbrottet lugnat ner sig finns risken att utsläppen skjuter i höjden, i och med att fabriker öppnas igen och att flygplanen börjar flyga.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget