Kan bli lördagsskola för elever i Uppsala

Foto: Jessica Gow/TT

Uppsala kommun tog igår en rad beslut i strävan att kunna utexaminera gymnasielever i tid till sommaren. Ett av besluten är att det kan förekomma schemalagd skoltid på helgen, uppger Helena Hedman Skoglund, liberal ordförande i utbildningsnämnden.

Att gymnasieelever inte längre kan gå till skolan som vanligt har skapat osäkerhet kring saker som provtillfällen och betygsättande.

Som ett försök att ge eleverna största möjliga chans att kunna få sina betyg innan sommaren beslutade Uppsala kommun igår om vissa åtgärder. Om en rektor anser att det behövs, kan hen framöver schemalägga lördagar.

– Vi behöver ta vara på den tiden vi kan för att bli klara med undervisningen till sommaren så att årskurs tre kan få sina slutbetyg och sluta, för att kunna börja jobba eller söka in till universitet. Och så att årskurs ett och årskurs två kan komma så långt som möjligt med sina kurser den här terminen och förhoppningsvis i mål med dem, sa Helena Hedman Skoglund till P4 Uppland under gårdagen.

Att ta vara på tiden innebär i praktiken även att mindre grupper av elever ska kunna få komma till skolan om det är absolut nödvändigt för betygsättandet. Det kan även bli aktuellt med förlängning av terminen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget