Kallade exmakens nya fru för häst - riskerar fängelse

Se upp med vad du postar på Facebook - i alla fall om du bor i Förenade Arabemiraten. Där kan en ärekränkande kommentar på sociala medier leda till höga böter och fängelse. Det fick en kvinna från London som tidigare bott i Dubai erfara. Hon riskerar nu två års fängelse för att ha kallat sin exmakes nya fru för häst på Facebook.

Kvinnan och mannen bodde en tid i Dubai under deras 18 år långa äktenskap, rapporterar BBC. Kvinnan hade flyttat tillbaka till London vid tidpunkten för skilsmässan. Efter att hon upptäckt att mannen gift om sig med en annan kvinna skrev hon en kommentar under ett Facebook-foto på det nygifta paret.

”Jag hoppas att du går under, din idiot. Fan ta dig. Du lämnade mig för den där hästen”, löd kommentaren.

Storbritanniens utrikesdepartement har försökt övertala exmakens nya fru att ta tillbaka sin polisanmälan men detta utan resultat, uppger BBC.

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt. Arkivbild.
Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt. Arkivbild.

- Vi är naturligtvis oroliga över situationen. Men våra diplomater i Förenade Arabemiraten har en enorm erfarenhet av att hantera konsulära fall så hon får bästa möjliga hjälp från UD, säger utrikesminister Jeremy Hunt.

Kvinnan greps på Dubais flygplats när hon tillsammans med sin 14-åriga dotter åkt dit för att närvara på den nu avlidne exmakens begravning. Han dog i en hjärtattack.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget