#Justice for Ralph Yarl kräver stopp på våld mot svarta

Demonstrationer i Missouri i solidaritet mot våldet.

– Pojken blev skjuten för att han är svart, säger borgmästare Quinton Lucas till CNN.

16-åriga Ralph Yarl.
16-åriga Ralph Yarl.

Det var i torsdags förra veckan som 16-åriga Ralph Yarl i staten Missouri i USA, var på väg att hämta sina två yngre syskon. De hade varit hos en kompis, och när Ralph Yarl gick upp till dörren för att ringa på möttes han av skott. Han hade gått ett kvarter för långt och hamnat vid fel hus.

Ett skott träffade huvudet och gjorde att pojken föll till marken. Det andra skottet nådde hans högra arm. Ralph Yarl överlevde och är nu hemma från sjukhuset.

 - Det är ett mirakel, han är en kämpe, säger Ralph Yarls advokat Ben Crump till CNN

Ett rasistisk agerande

Skotten skedde genom glasdörren av en 84-årig vit man. Gärningsmannen berättade för polisen att han sköt direkt när han hörde dörrklockan och såg att det var Ralph som stod där. Mannen står anklagad i två åtalspunkter i brottet. Det handlar om misshandel i första graden och väpnad brottslig handling, rapporterar CNN.

 - Det finns en rasistisk koppling i detta fallet. Pojken blev skjuten för att han är svart, säger Kansas Citys borgmästare Quinton Lucas till CNN.

Stora demonstrationer i solidaritet.
Stora demonstrationer i solidaritet.

Solidaritet

Omfattande demonstrationer sker nu på plats och på sociala medier. Under hashtaggen #ralphyarl och #justiceforralphyarl på Instagram delas det flera bilder på pojken med budskap som att stoppa våldet mot svarta.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget