Journalist hotad i sitt eget hem

Mannen som bröt sig in och hotade en journalist är nu häktad. Händelsen utreds som ett demokrati-och hatbrott.

– Alla angrepp mot journalister är ett angrepp mot demokratin, säger journalistens chef.

Journalisten ringde själv till polisen.
Journalisten ringde själv till polisen.

Det var i söndagskväll som en man agerade hotfullt mot en journalist i Kungsbacka kommun. Journalisten har blivit hotad med ett tillhygge av den 45-årige mannen. Tillhygget, redskapets användes ska enligt Caroline Karlsson vid polisen vara en slags metallstav. Mannen ska inte ha använt sig av det, men agerat verbalt hotfullt och haft redskapet med sig. Mannen ska ha trängt sig in i bostaden och endast hunnit vara där några minuter, han var kvar när polisen kom.

Mannen är nu anhållen

Under söndagskvällen gjordes det en stor polisinsats med polishelikopter. Mannen greps natten mellan måndagen och tisdagen klockan 02:15. Han hittades vid ett hus på en adress i Fjärås. Han är nu anhållen misstänkt för hemfridsbrott och olaga hot.

Stor polisinsats med polishelikopter.
Stor polisinsats med polishelikopter.

Händelsen utreds som ett demokrati-och hatbrott.

– Alla angrepp mot journalister är ett angrepp mot demokratin. Det finns goda skäl att polisen väljer att kalla detta demokratibrott, då det är när en journalist har angrips. Det är oacceptabelt, säger journalistens chef till Göteborgs Posten.

Karlsson anser även att det finns anledningar till att det utreds som ett brott mot demokratin. Hon förklarar vidare att gruppen mot demokratihotande brottslighet kommer ta detta vidare. Utredningen är åklagarledd men gruppen kommer deltaga.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget