Jan Emanuel får sparken från handelskammaren

S-politikern Jan Emanuel får sparken från fullmäktige i Stockholms handelskammare. ”Ordföranden ringde och informerade om att ledningen inte ville ha mig kvar, för att jag var för kontroversiell”.

Jan Emanuel
Jan Emanuel

Igår kom nyheten ut att socialdemokraten och entreprenören Jan Emanuel inte längre får jobba kvar i fullmäktige på Stockholms handelskammare. Det han gjort hittills är alltså att vara en representant för handelskammaren, en privat näringslivsorganisation som arbetar med företag, där han fått vara med och ta beslut. Att Jan Emanuel nu får lämna posten han haft i sex år säger han beror på att han är för kontroversiell.

”Ordföranden ringde och informerade om att ledningen inte ville ha mig kvar, för att jag var för kontroversiell”, berättar Jan Emanuel för DI. Han säger även att den nya ledningen är rädda för människor som ger uttryck för politik.

Stockholms Handelskammare däremot säger till Expressen att det inte finns någon ”dramatik” bakom beslutet. De får medhåll från Peje Emilsson, grundare av kommunikationsbyrån Kreab och som också suttit i fullmäktige.

”Han är en av de som avgår, det är ingen dramatik. Han har suttit i sex år och det är en rätt så normal tid”, säger Peje Emilsson till DI.

Jan Emanuel har nyligen varit på en debatt-turné med SD-ledaren Jimmie Åkesson, och han säger till Expressen att en person i ledningen sagt till honom att detta var ”spiken i kistan”. Jan Emanuel fortsätter med att kritisera ”cancelkulturen” som han anser ha fått leva vidare i finrummen, där det nu blivit viktigt att vara ”woke”.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget