Influencerna bakom succépodden polisanmäls för förtal

Edvin Törnblom och Johanna Nordström bakom den prisbelönta succépodden ”Ursäkta”.
Edvin Törnblom och Johanna Nordström bakom den prisbelönta succépodden ”Ursäkta”.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström har tillsammans en av Sveriges största podcasts “Ursäkta”. Där beskrev de en skönhetssalong i Borås som bordell, och polisanmäls nu därför för förtal, rapporterar Borås Tidning.

Podd-duon Edvin Törnblom och Johanna Nordström har humorpodden “Ursäkta” tillsammans, som numer är en av Sveriges största poddar. I förra veckans avsnitt, som släpptes 12/5, beskrev Johanna Nordström sin mammas internetshopping. Mamman hade nämligen beställt en baddräkt, som aldrig levererades, vilket gjorde att hon kontaktade företaget.

Johannas mamma kontaktade märket bakom baddräkten som hon trodde hette “Chic Lady”. Hon googlade det och hittade telefonnumret till “Chic Lady”, som hon sedan ringde.

– Människan som svarar lägger på direkt. Sedan kollar hon sin beställningsbekräftelse, och ser att märket heter ”Chic Laddy” och inte ”Chic Lady”. Chic Lady är en bordell i Borås, som hon ringt, säger Johanna i podden.

– Hur vet hon att det är en bordell? Säger Edvin därefter.

– Jag har faktiskt inte kollat, svarar Johanna.

– Men hon påstår att det är en bordell? Vi säger att det är en bordell, säger Edvin och skrattar.

Ägaren till “Chic Lady”, som egentligen är en skönhetssalong i Borås, hävdar att Johanna Nordströms uttalande är förtal. Ägaren Foroogh Jobin bekräftar till Borås Tidning att hon polisanmält podcasten efter omnämnandet, och säger:

– En podd som är så stor borde tänka sig för. Det måste finnas en gräns.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget