Hundar äter cannabisfimpar – blir bänga

Hundägare och veterinärer slår larm om en oroande trend – allt fler hundar äter upp fimpar från cannabiscigaretter som kastats på marken.

Hur många joints har han käkat?
Hur många joints har han käkat?

Allt fler hundar blir höga. Detta efter att de äter upp jointsfimpar som kastats på gatan. En av hundarna är den åtta månader gamla toypudeln Bondi från Manhattan i New York. Han har blivit bäng tre gånger.

En dag efter en promenad började Bondi plötsligt snubbla runt. Huvudet blev allt tyngre att hålla upp och efter en stund kunde han knappt stå upp. Matte Colleen Briggs tog med Bondi till veterinären som kunde konstatera att hunden var hög. Han hade sannolikt ätit en fimp från gatan.

Men trots det var Bondi fortfarande nyfiken och utforskande precis som vanligt.

– Han luktade på allt, säger matte Collen Briggs.

Blir alltmer vanligt

Sedan marijuana gjordes lagligt för privat bruk i New York år 2021 har fenomenet med höga hundar blivit allt vanligare. Colleen Briggs säger att hon allt oftare känner lukten av marijuana i sitt område, samt ser fler fimpar slängda på gatan.

CANNABIS. Foto: Helena Landstedt/TT

I och med att fler människor röker marijuana till följd av lagändringen, slängs också fler fimpar på gatan. Detta har ökat fallen med drogade hundar.

Under de tre första månaderna av 2023 har lika många fall av höga hundar rapporterats som de 30 föregående åren tillsammans.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från Läget