"Hon har plågats i fyra år. Han borde plågas minst lika länge"

En frikyrkopastor i Göteborg döms till ett års fängelse och 35 000 kronor i skadestånd efter att han försökt driva demoner ur sin tonårsdotter, skriver GP. Vad tycker ungdomar om domen?

Alicia, Maja, Moa och Ludvig, 16 år.
Alicia, Maja, Moa och Ludvig, 16 år.

– Bra att han är dömd, men ett år är för lite! Han ska få högre straff, tycker Maja 16.

– Hon har plågats i fyra år. Han borde plågas minst lika länge, säger Ludvig, 16.

Det var en kurator på UMO som uppmärksammade socialen om fallet 2017. Tonårsdottern berättar att hon utsatts för hot, våld och kränkningar av sin pappa. Enligt tingsrätten har brottet pågått i över fyra år och nu är han dömd för fridskränkning.

Vem skulle du vända dig till om din pappa började bete sig hotande?

– Jag hade gått till min farmor asså, säger Ludvig.

– Jag skulle nog ha pratat med min mamma i första hand och sen hade hon hjälpt mig vidare till polisen. Eller UMO kanske, svarar Alicia, 16.

– Så svårt om det är en förälder. Skulle vara så himla sjukt. Min pappa är ju polis så det hade varit fett konstigt om jag gick till hans kollegor, säger Maja.

– Typ en psykolog, säger Moa, 16.

Här kan du hitta din närmaste ungdomsmottagning. Personal som du träffar på UMO får inte prata med någon annan om dig. De får heller inte lämna ut något som mottagningen skriver om dig. Det kallas sekretess. Sekretessen gäller alla som arbetar inom hälsa och sjukvård. Källa: umo.se

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget