Hård kritik mot regeringens klimatpolitik

Idag höll Magdalena Andersson (S) och Muharrem Demirok (C) en gemensam pressträff, meddelar TT. Temat är den nuvarande regeringens klimatpolitik, som Andersson kallar bakåtsträvande.

Magdalena Andersson och Muharrem Demirok på dagens pressträff.
Magdalena Andersson och Muharrem Demirok på dagens pressträff.

Klimatpolitiska rådet presenterade i förra veckan sin årliga granskning av regeringens klimatpolitik. Den visar att den nuvarande klimatpolitiken för första gången på två decennier leder till ett ökat utsläpp av växthusgaser.

– Regeringens och Sverigedemokraternas klimatpolitik är inte bra för vårt land, säger Magdalena Andersson under pressträffen.

Samtidigt framhåller Andersson att den nuvarande regeringens klimatpolitik inte endast leder till negativa konsekvenser för miljön, utan även för arbetsmarknaden och potentiella innovationer. Därför kräver nu de båda partiledarna att regeringen omgående redovisar vilka aktiva åtgärder som ska vidtas för att nå klimatmålen 2030 och 2045. Något som Andersson och Demirok menar saknas i den nuvarande regeringens klimatpolitik.

De två partierna kallar även Romina Pourmokhtari (L) och energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) till riksdagens utskott för att diskutera den framtida riktningen för Sveriges klimatpolitik.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Klimat
Mer från Läget