Fyra av tio svenskar vill se samarbete mellan blocken

Val. Foto: TT

Många svenska väljare vill ha samarbete mellan rödgröna och borgerliga partier. Det visar nya siffror från en undersökning vid Göteborgs universitet. Men moderaterna och socialdemokraternas ungdomsförbund tycker olika.

Under de två senaste mandatperioderna har den sittande regeringen inte varit i majoritet, vilket inneburit svårigheter för respektive regering att genomföra sin politik. Enligt en undersökning, gjord vid Göteborgs universitet, är nu fyra av tio svenskar öppna för ett samarbete mellan blockgränserna.

- Tror det är högst osannolikt att det faktiskt blir så och Muf kommer på inget sätt medverka till det. Vi förväntar oss att Kristersson (Ulf, moderaternas partiledare) håller sitt löfte om ”in i kaklet” och att i alla lägen försöka få igenom så mycket som möjligt av vår politik, säger Benjamin Dousa, ordförande i moderata ungdomsförbundet, till Läget.

Däremot är Philip Botström, ordförande i det socialdemokratiska ungdomsförbundet, positiv till ett samarbete mellan blocken.

- Mycket positivt. Dagens blockpolitik är skadlig och fördummande på många sätt. Om vi ska kunna lösa de riktigt stora orättvisorna som drabbar oss unga måste de seriösa partierna skärpa sig och ta ansvar för fler lösningar - inte hålla fast vid gamla låsningar, säger han till Läget.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget