Förbered dig för sommarens hits!

Många av våra mest älskade och välkända artister så som Avicii, Justin Bieber och Ed Sheeran kommer med nya låtar både inför och under denna sommar.

Avicii släpper nytt album i juni.
Avicii släpper nytt album i juni.

Avicii släpper nytt album

Låtskrivaren och producenten Tim Bergling, mest känd som “Avicii” gick bort den 20 april 2018. Han var bara 28 år gammal och lämnade ett stort avtryck hos fansen. Han var den mest spelade artisten under hela 2018.

Tims låtar har dock under året 2019 fortsatt att släppas och är otroligt omtyckta. Den 10 April i år släpptes låten “SOS” och strax efter kom hiten “Tough Love”. “SOS” har drygt 60 miljoner lyssningar på Spotify. Den 6 juni släpps hela albumet “Tim”.

– Jag har lyssnat på hälften av det kommande albumet och det är väldigt starka låtar, ett väldigt varierat album. Det är klart att Avicii kommer att dominera, säger Rix FM:s musikredaktör Robert Sehlberg.

Justin Bieber och Ed Sheeran släppte nyligen hitlåten "Don't Care" som älskas av fansen.
Justin Bieber och Ed Sheeran släppte nyligen hitlåten "Don't Care" som älskas av fansen.

“Biebereffekt”

Några andra världsstjärnor som vi lär höra mycket av i sommar är Justin Bieber och Ed Sheeran som släppte låten “Don’t Care” i maj 2019.

– Det är en av de mest direkta hitlåtarna jag hört under 2019. Hög "feelgood"-känsla i låten och den är lätt att sjunga med i. Det finns en ganska stark Biebereffekt på tidigare sommarhits, till exempel när Justin Bieber var med på remixen av "Despacito" 2017. Det var först då låten drog i väg listmässigt, säger P3:s musikredaktör Linda Nordeman.

Fans på konsert på Stadion.
Fans på konsert på Stadion.

“Det är inga typiska sommarlåtar, det är bara bra svensk popmusik” – Robert Sehlberg

Även om inte låtarna har ett specifikt sommartema så är det ingen fråga om att sommaren är en bra tid att släppa låtar, med tanke på alla festivaler och konserter som tar plats under de varma månaderna.

– De som är duktiga på att skapa hits året runt är också bra på att fånga publiken på sommaren, konstaterar Linda Nordeman.

Andra läser just nu
Mer från Läget