Flygkrasch i Ryssland, tankexplosion i Niger och Ramadan inleds

Foto: TT

Ett flygplan har kraschlandat i Ryssland

Under söndagskvällen kraschade ett ryskt flygplan på flygplatsen i Moskva. Planet som var på väg mot Murmansk i nordvästra Ryssland fattade eld i luften och försökte återvända till flygplatsen det startade från. Landningen misslyckades dock och 41 av de 78 personerna som var på planet dog. Den största teorin till att planet fattade eld sägs nu vara att det blev träffat av blixten i luften.

Många döda i tankexplosion i Niger

En tankbil fylld med olja exploderade natten till måndagen i närheten av flygplatsen vid Nigers huvudstad Niamey. Tankbilen ska ha ramlat över ett tågspår. Minst 55 personer rapporteras döda och ytterligare ett trettiotal har skadats. Människor rapporteras ha försökt ta olja från tankbilen efter händelsen. Landets premiärminister Brigi Nafini har besökt såväl olycksplatsen som skadade på sjukhuset.

Ramadan inleds idag

Idag börjar högtiden ramadan för alla muslimer runt om i världen. Det är den nionde månaden i den muslimska kalendern och innebär att alla muslimer fastar och avstår från sex mellan soluppgång och skymning. Ramadan firas då det var den månaden koranen först uppenbarades för profeten Muhammed. Detta är en av islams fem pelare och pågår i 29-30 dagar. Ramadan mubarak!

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget