Flicka skadad vid explosion i Malmö

En flicka har skadats i en kraftig explosion natten till måndag i centrala Malmö. Bombtekniker undersöker platsen men det står ännu inte klart vad som orsakat explosionen.

Explosionen ägde rum på en av Malmös mest trafikerade gator. Den kraftiga detonationen sprängde bort en garageport i anslutning till ett bostadshus. Flera personer befann sig i byggnaden och en ung flicka fick föras till sjukhus efter att fönsterrutan till hennes sovrum krossats.

- Hon beskrivs som lindrigt skadad, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.

Även en intilliggande byggnad har fått skador. Polisens bombtekniker är på plats och även kriminaltekniker kommer att undersöka platsen för att säkra bevis. Det finns ännu inga gripna eller misstänkta. Polisen vill inte kommentera huruvida det föreligger en hotbild mot någon som bor i huset.

- Exakt vad det är som exploderat kan jag inte gå in på, men det har varit en kraftig explosion som hörts i stora delar av staden och flera fönsterrutor har krossats, säger Henrik Mårtensson, yttre befäl vid Malmöpolisen.

I nuläget jobbar polisen med att förhöra personer som befunnit sig i närheten vid tiden för explosionen. Olycksplatsen är fortfarande avspärrad och händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse och vållande till kroppsskada.

Polisens kriminaltekniker undersöker på måndagsförmiddagen området kring explosionen.
Polisens kriminaltekniker undersöker på måndagsförmiddagen området kring explosionen.
Mer från: Nyheter
Mer från Läget