Fler misstänkta insulinförgiftningar utreds

Kammaråklagare Stina Lundqvist.
Kammaråklagare Stina Lundqvist.

Efter att kammaråklagaren Stina Lundqvist gick ut i programmet "Efterlyst" i förra veckan och berättade om misstänkta fall av insulinförgiftning, har allt fler anhöriga hört av sig om misstänkta händelser. Hon utreder bland annat ett misstänkt mord och två mordförsök på ett äldreboende i Västsverige.

Tipsen kommer från anhöriga till andra äldre. Det är personer som i ljuset av vad som har blivit känt, misstänker att deras släktingar också kan ha blivit utsatta för förgiftningar. Det handlar om samma kommun, men mer än så vill inte åklagare Stina Lundqvist säga.

Mord och mordförsök

I maj 2018 kom två äldre kvinnor från äldreboendet in till en akutmottagning på ett sjukhus i regionen. Båda hade höga halter av insulin i blodet.

I januari i år kom ytterligare en man från samma avdelning, in till akuten. Även han var insulinförgiftad och avled i sviterna av händelsen. Då stärktes misstankarna och åklagare kopplades in. Obduktionen av mannen kunde inte utesluta misstankarna om mord.

- Slumpen har väl sina begränsningar eftersom det rör sig om samma typ av händelser, sade Stina Lundqvist som fick ta över ärendet från polisen.

Fler tips

Nu säger Stina Lundqvist att man har fått in ytterligare tips om liknande händelser.

- Det är inget som är i klass med det vi utreder för då hade det handlat om en polisanmälan. Men vi var intresserade av om det varit något liknande som inte har lett till så allvarliga följder, säger Lundqvist till TT.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget