Fler larm om psykisk ohälsa på Gotland

På Gotland ser polisen en ökning av psykisk ohälsa och uppmanar alla att ta hand om varandra och flagga när någon mår dåligt.

Genrebild.
Genrebild.

Gotlandspolisen ser en ökning i antalet utryckningar som har med psykisk ohälsa att göra. Enligt Fredrik Persson, som är lokalpolisområdeschef, är det för tidigt att slå fast om det enbart beror på oron kring det nya coronaviruset, men det är inte uteslutet, rapporterar P4 Gotland.

– Vi är inte utbildade specifikt för det här, men det handlar i många fall om liv och död. Att rädda liv är den viktigaste uppgiften som alla som jobbar i blåljusmyndigheter har, så det kommer alltid att vara prioriterat för oss, säger Fredrik Persson till P4 Gotland.

Samtidigt menar polisen att det finns en ökad risk för brott och våld i nära relationer, vilket är sammankopplat med den rekommendation som finns om att stanna hemma om man kan, och för att gymnasieskolor stängt. Av samma anledning har inbrott minskat.

– Ta hand om varandra, i sådana här tider är det extremt viktigt, och flagga om man märker att någon mår dåligt, uppmanar Fredrik Persson.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget