Fjortonåring från Kista spelar huvudrollen i ny långfilm

Tomas Samir kommer att spela huvudrollen i filmen ”Bullets” som släpps på SVT i höst. Filmen skildrar hur kriminella gäng rekryterar ungdomar och har till stor del spelats in i Kistaområdet.

Tomas Samir
Tomas Samir

Fjortonårige Tomas Samir flyttade med sin familj till Sverige från Egypten för fem år sedan och har sedan dess bott i Järvaområdet, enligt SVT Nyheter. Förra året fick han möjlighet till skådespelardebut genom en roll i filmen ”Bullets”. Han tänkte egentligen bara att han skulle testa att söka och kanske få någon mindre roll, men det hela slutade med att han fick huvudrollen, Abdel.

- Jag har aldrig trott att jag kan skådespela eller vara i typ en huvudroll, säger Tomas Samir i ett videoklipp från SVT nyheter.

Inspelningen av filmen ”Bullets” höll dock på att avbrytas efter mordet på rapparen Einár i oktober förra året. Tomas Samirs mamma var rädd att det skulle bli för farligt för Tomas att medverka i filmen om han blev känd.

- Hon tänker på de unga som blir kända när nån dödar dem, säger Tomas Samir i videoklippet från SVT Nyheter.

Trots att hans mamma ställde sig kritisk till hans medverkan i filmen fortsatte Tomas Samir att skådespela. Han berättar att han fått erfarenheter för livet efter inspelningen av filmen.

- Jag har lärt mig tro på mig själv. Jag hade aldrig trott att jag kan skådespela eller vara i en huvudroll, säger Tomas Samir i videoklippet.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget