Filmstaden förbjuder eget godis och snacks – ”Jag tror de kommer sänka priserna”

Läget rapporterade förra veckan att biograferna, i och med att restriktionerna försvunnit, börjar få tillbaka sina kunder. Men nu kommer Filmstaden med nya regler om vad som gäller när man besöker deras biografer.

Foto: Ashley Jakobsson

Förra veckan införde Sveriges största biografkedja ett förbud mot att ta med egen dryck, mat, snacks och godis in på deras biografer. Om man vill äta eller dricka när man tittar på biofilm måste man istället köpa det man vill ha på biografen.

På deras hemsida, vid frågor & svar står det:

”Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, mat, snacks, popcorn och godis i våra butiker, för att alla ska kunna hitta något som passar dem.”

Läget pratar med ungdomar i Kista om hur det känner inför det nya förbudet.

Issra Dziri, 18 år.
Issra Dziri, 18 år.

– Det är lite blandade känslor, speciellt när allting är så dyrt hos dem. Kanske lite onödigt men jag förstår varför dem gör det, säger Issra Dziri, 18 år.

Caroline Hellström, Filmstadens pressansvarige, förstår att beslutet kan komma som en chock för biobesökare. Hon säger till Västerbottens-Kuriren att många biografer inte hunnit förmedla de nya reglerna och att det kan ta tid, men att beslutet togs för att försäljning ingår som en del av deras verksamhet.

Keven Alexy Hrant, 15 år och Ryan Alexy Hrant, 13 år förstår att biografkedjan vill tjäna pengar på sin egen försäljning men berättar att de inte brukar handla snacks på biografen.

– Jag brukar bara lägga i min väska från andra butiker, säger Keven Alexy Hrant.

– Exakt, det är jättedyrt där så man tar med sig från andra affärer, instämmer Ryan Alexy Hrant.

 Ryan Alexy Hrant, 13 och Keven Alexy Hrant, 15.
Ryan Alexy Hrant, 13 och Keven Alexy Hrant, 15.

Kommer biobesökare följa det nya förbudet?

– Jag tror inte man har något annat val fast jag tror de kommer sänka priserna lite så folk kommer börja köpa, säger Keven Alexy Hrant.

– De kommer säkert kolla väskorna om man har något där innan man går in, inflikar Ryan Alexy Hrant.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget