Dussintals sälar har släppts ut i det fria

En av sälarna innan den ska släppas ut i havet.
En av sälarna innan den ska släppas ut i havet.

100 stycken utsvultna sälar hittades i februari i ett skjul på en övergiven gård i Dalian, Kina. Efter att ha blivit räddade från tjuvjägare har alla sälkutar nu släpps ut i det fria.

Det var den kinesiska polisen som den elfte februari hittade sälarna. Just nu har åtta stycken misstänkta för tjuvjakten har arresterats i fallet. Enligt BBC togs sälarna från det vilda för att sedan säljas vidare till akvarium och till liknande kommersiella ändamål.

Att sälar tjuvjagas för att och uppträda och locka gäster på restauranger och akvarium är vanligt, säger Tang Zailin som jobbar med naturskyddsfrågor i Kina.

39 stycken av sälkutarna överlevde inte, och resten av dem flyttades till marincenter för rehabilitering. Den elfte april, exakt två månader efter fyndet, var de första sälarna efter ha fått återhämta sig redo att släppas ut i havet. Alla sälarna har blivit utrustade med GPS:er så deras plats går att bevaka. De sista 37 sälarna släpptes ut i det fria i helgen.

Straffet som väntar för de åtta arresterade kan vara tufft. I Kina är sälar fridlysta och de som blir skyldiga till att ha fångat utrotningshotade djur kan få upp till tio år i fängelse.

Källa: BBC

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget