Donken dissar Ryssland - säljer 850 restauranger

Den amerikanska snabbmatskedjan Mcdonalds ska sälja av all sin verksamhet i Ryssland, meddelade bolaget under måndagen. Ingen potentiell köpare har presenterats men försäljningsprocessen är i gång, rapporterar TT.

En av Mcdonalds restauranger
En av Mcdonalds restauranger

Alla bolagets restauranger, nära 850 stycken, har varit stängda sedan början på mars. Detta till följd av Rysslands invasion av Ukraina. Nu ska företaget lämna landet för gott. Inom en snar framtid kommer alla skyltar och symboler med företagets logga tas bort och den nya köparen kommer inte ha möjlighet att använda Mcdonalds namn, logga eller meny, skriver bolaget i ett uttalande.

Enligt bolagets vd Chris Kempczinski har företagets anställda och leverantörer varit hängivna och lojala, vilket försvårat beslutet att lämna landet. Mcdonalds anser dock inte att en fortsatt verksamhet i Ryssland inte är förenligt med företagets värderingar.

”Den humanitära krisen orsakad av kriget i Ukraina, och dess följder för verksamheten har fått McDonald's att dra slutsatsen att fortsatt ägande av restaurangerna i Ryssland inte längre är hållbart” skriver Mcdonalds vd Chris Kempczinski i ett utskick The New York Times tagit del av.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget