Domstolsbeslutet kan försvåra Sveriges Natoansökan

Polisen får fel i att förbjuda koranbränning. Dagens dom försvårar vägen till Nato ytterligare.

Tobias Billström (M) på plats för Nato-möte i Bryssel.
Tobias Billström (M) på plats för Nato-möte i Bryssel.

Domstolsbeslut

Tidigare idag beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att ge polisens fel när de nekade tillstånd för koranbränning utanför Turkiet och Iraks ambassad. Beslutet kan göra vägen till Nato extra snårig för Sverige.

Experten kommenterar

Micael Sahlin, verksam vid Stockholms internationella fredsforskningsinstitut och tidigare Turkietambassadör har pratat med TT. Han menar att oavsett vem som vinner det turkiska valet det 14 maj innebär domstolsbeslutet dåliga reaktioner.

– Jag befarar att det här är något som plockas upp i den turkiska valkampanjen och av Erdogan personligen i fler låsande uttalanden, säger Sahlin till TT.

Natomöte i Bryssel

Utrikesminister Tobias Billström (M) är på plats i Bryssel där han bland annat kommer träffa turkiska representanter. Detta för att delta i Natos utrikesministermöte. Vilket är dålig tajming enligt Michael Sahlin.

– Det är besvärande för Billström att det här utlåtandet kommer i dag. Men jag skulle nog kunna tänka mig att man har tipsat turkarna på förhand att det här kan komma, säger Sahlin till TT.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget