Digitala kvitton blir vanligare

Foto: Christine Olsson/ TT

Överfyllda plånböcker kan vara ett minne blott. Fler och fler kedjor vill erbjuda kvitton digitalt.

Det är lag att du som kund ska kvitto efter ett köp, men det är inte lag att du ska få det i handen. Elektroniska kvitton som mailas till kunden är en satsning som flera matvarukedjor hakat på. Förutom City Gross och Hemköp har även ICA i sikte att erbjuda sina kunder ett kvitto på mail.

Peter Muld som är digitalchef på Ica menar att kvitton i mobilen är en positiv utveckling. Att det är enklare att samla alla kvitton på samma ställe, minskad pappersanvändning och papperskvitton korta hållbarhet är några av fördelarna enligt honom. Även Jan Bertoft som är generalsekreterare för organisationen Sveriges Konsumenter menar att slopade papperskvitton har klara miljöfördelar.

Om du är en av dem som gillar att se dina köp i fysisk form ska du inte misströsta. Papperskvittot kommer fortfarande erbjudas till kunder. Att ha möjligheten att välja själv kommer framför allt gynna de som inte har möjligheten att ta del av det digitalt. Det kan handla om äldre som har svårt med teknik eller de som inte har ett digitalt hjälpmedel.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget