Coronaviruset stoppar körkortsprov - 8000 avbokas

Inför sommaren är det många som vill ta körkort, men Trafikverket stoppar nu all ny bokning av teoriprov fram till fjärde maj. Anledningen: det nya coronaviruset.

Körkort. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nyhetsbyrån TT rapporterar att Trafikverket till och med den fjärde maj stoppar bokningen av teoriprov för bil, motorcykel och moped. I Stockholm har över 8000 prov avbokats, medan man i resten av landet nöjt sig med att stoppa bokningen av nya prov.

De teoriprov som avbokats skulle i huvudsak ägt rum i Trafikverkets stora provsalar i Stockholm city, där man bedömde att risken för smittspridning var för stor för att genomföra proven.

Transportstyrelsen har på grund av detta förlängt giltighetstiden på godkända förarprov. Tidsgränsen som vanligtvis är på två månader mellan godkänt förarprov och teoriprov höjs nu till sex månader.

– Det är jättebra, eftersom det minskar pressen på kunderna att hitta en ny tid. Vi tycker också det är bra för att det minskar risken att någon som är krasslig ändå går och gör provet, säger Cecilia Borgljung, avdelningschef för Trafikverket förarprov, till TT.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget