Coronatomma motorvägar lockar till fortkörning

Under coronakrisen har motorvägar i Danmark varit så tomma att de gett plats för fortkörare att mer än dubbla fartgränserna. En ung man körde i måndags i 239 kilometer i timmen söder om Köpenhamn.

På E20 söder om Köpenhamn går det knappt att nå upp till maxhastigheten 110 km/tim på grund av den täta trafiken. Men nu berättar dansk polis för TT om nära rekordhöga fortkörningar. I måndags greps en man som körde i 239 km/tim.

– 239 kilometer i timmen, det är väldigt snabbt. Det kan gå år mellan sådana noteringar, säger Erik Andersen vid Köpenhamnspolisen till TT.

Coronavirusisoleringen i Danmark har lämnat vägarna tomma, vilket har lockat en del till fortkörning. Rekordet hittills kan vara en motorcykelförare, som polisen inte hann ifatt.

– Vi hade i förra veckan en motorcykel som försökte köra ifrån en mc-polis, och som kom upp i över 250 kilometer i timmen, säger Erik Andersen till TT.

Även vid Skærbeck i sydvästra Danmark har en fartkamera fångat en bilist som körde i 219 km/tim på en 80-väg.

Mannen som körde 239 på E20 får låta bilen stå i minst ett halvår, då hans körkort dras in och nya förarprov väntar därefter. Dessutom får han böter på minst 13 000 danska kronor, vilket motsvarar drygt 19 000 svenska kronor.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget