Conte klar för Inter

En av fotbollsvärldens mest färgstarka profiler har inte tränat ett lag på ett år. Men nu är Antonio Conte klar som ny tränare för Inter i Milano.

”Ett nytt kapitel i mitt liv börjar”, säger han till klubbens hemsida.

Inters nya tränare har tidigare tränat både Juventus och Italienska landslaget.
Inters nya tränare har tidigare tränat både Juventus och Italienska landslaget.

Conte tränade senast Chelsea. Efter han fått sparken förra året har han varit arbetslös. Storklubbar som Manchester United, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Roma och Juventus har ryktats vilja ha honom.

Enligt Conte själv har det dröjt med ny klubbadress på grund av ett infekterat bråk mellan han och Chelsea. Tränaren ansåg sig ha rätt till pengar för återstående tid av sitt kontrakt medan klubben menat att han gjort sig omöjlig att jobba med. Bråket tog slut i maj. Conte fick rätt och klubben har betalat ut en summa på drygt 108 miljoner kronor.

– Jag är övertygad om att Antonio Conte är en av världens bästa tränare. Han kommer hjälpa oss att nå vårt mål att ta klubben tillbaka till toppen, säger Interpresidenten Steven Zhang i ett uttalande.

Inter kom på en fjärdeplats i ligan efter stor dramatik i sista omgången. De är därmed klara för spel i Champions League till nästa säsong.

Förutom Chelsea har Conte även tränat Juventus och varit förbundskapten för Italienska landslaget.

– Ett nytt kapitel startar i mitt liv och jag är väldigt exalterad. Jag har valt Inter tack vare deras ambitiösa målbild och på grund av Inters historia, säger Conte till klubbens hemsida.

Mer från Läget