BRA flyg ställer in alla avgångar

Frågan om hur flygbolag kommer klara sig ur Corona-krisen är oklar. Flygexperten Jan Olsson ser kritiskt på regeringens stöd och menar att det är en fråga om liv och död för bolagen och anställda.

Foto: Johan Nilsson/TT

Många flygbolag har på grund av låg efterfrågan sänkt flygtrafiken kraftigt. Igår tog flygbolaget BRA beslutet om att stoppa alla flygningar helt från och med 6 april till 31 maj.

– Med anledning av rekommendationerna om att inte resa mellan Sveriges regioner finns ingen efterfrågan. Vi kan inte flyga runt med tomma flyg, säger Anna Soltorp, pressansvarig, till Läget.

I fråga om vad som händer med personalen svarar Soltorp att det hittills har permitterat hela personalstyrkan. De arbetar 40% och är permitterade 60%. Den nu förändrade situationen gör att det inte kommer finnas något arbeta att utföra och hur det löser sig med personalen går enligt Soltorp ännu inte att kommentera.

Hur flygtrafiken kommer se ut efter pausen är ännu oklart.

– Hade jag haft en kristallkula hade jag berättat det, det är helt avhängigt med hur utvecklingen i samhället kommer se ut, berättar Soltorp.

Flygexperten Jan Olsson är, enligt TT, kritisk till det stödpaket som regeringen erbjuder och menar att många flygbolag kommer ha svårt att komma tillbaka efter Corona-krisen. Olsson förklarar att erbjudandet är ett lån med väldigt hög ränta och att flygbolaget BRA inte är intresserade av ett sådant stöd.

– Ingen ser något vettigt stöd i det här och det är en fråga om liv och död för bolagen och de anställda, säger Olsson till TT.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget