Biljettkontrollerna i SL-trafiken stoppas

Biljettkontrollanterna ska lägga sitt fokus på att informera passagerarna istället.
Biljettkontrollanterna ska lägga sitt fokus på att informera passagerarna istället.

SL slopar biljettkontrollerna under den rådande coronakrisen.

 – Vi befinner oss i ett exceptionellt läge och då måste man vända på alla stenar och ompröva det mesta i hur man arbetar, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.

SL har under den senaste tiden fått klagomål för att de fortsätter kontrollera SL-biljetter i tider som dessa. Nu är det däremot klart att kontrollerna ska stoppas en tid framöver.

Kontrollanterna kommer att ingripa vid uppenbar plankning, men i övrigt byter de fokus till att informera trafikanter och minska trängseln.

– Biljettkontrollanterna ska ge stöd i trafiken, svara på frågor från resenärer och hålla koll på och föra statistik över antalet resenärer vid större trafikpunkter där det finns risk för trängsel, säger Kristoffer Tamsons till DN.

Kristoffer Tamson säger att vi behöver visa sunt förnuft och omtanke i krissituationer och vädjar till stockholmarna att göra rätt för sig i trafiken.

Det finns även diskussioner om att kompensera de som har köpt ett SL-kort nyligen men som inte använder det då de följer riktlinjerna om att undvika kollektivtrafiken. Huruvida kompensationen blir av kommer att klarna inom kort.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget