Biljakt slutade i kollision

Var du ute på Axelbergs vägar inatt kunde du följa en biljakt live. När polisen inte fick stopp på en hjullastare påbörjades en jakt som slutade i krock.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vid två-tiden inatt kör en stulen hjullastare rakt över en rondell och trottoarer i Axelsberg. Polisen larmas och försöker stoppa bilen utan framgång och inleder ett förföljande. Efter att föraren försöker köra på polisbilen lämnar personen fordonet för att få skjuts av en motorcykelförare. Då fortsätter jakten, men nu efter motorcykeln istället. Tillslut inträffar det som tidigare gick att undvika då motorcykeln krockar med en annan polisbil.

– Det har beskrivits som en mindre kollision. Det är oklart exakt hur det gick till och om det var avsiktligt men det kommer att bli föremål för utredning, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Genrebild, hjullastare.
Genrebild, hjullastare.

Gärningsmännen flyr

Efter kollisionen lämnar personerna motorcykeln och springer från platsen. Polisen påbörjar en sökinsats med spårhundar men hittar inte personerna. Både hjullastaren och motorcykeln var stulna och är beslagtagna.

– Vi kommer utreda fordonen och varifrån de har tillgripits. Sedan hoppas vi att övervakningskameror kan ha registrerat något som är till hjälp, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen rubriceras bland annat som försök till grovt våld mot tjänsteman.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget