Besökare slog nattklubbspersonal i Uppsala

Under natten larmades polisen om att en besökare på en nattklubb i centrala Uppsala slagit och bitit personal.

Foto: Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT.

Klockan 02:22 beordrades polisen i Uppsala till en nattklubb på S:t Olofsgatan. En kvinna i 25-årsåldern hade bitit och slagit en i personalen på klubben. Personalen fick föras till sjukhus i ambulans.

– Personal på den här nattklubben kontaktade oss för att de har en person, en kvinna, som ska stöka, helt enkelt – utdelat slag, sparkar, eventuellt bitit personalen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för regionledningscentralen i region Mitt.

De hade lyckats få kontroll på kvinnan när polisen kom till platsen. Kvinnan är nu misstänkt för misshandel av normalgraden, vilket kan ge upp till två år i fängelse.

Eftersom den misstänkta kvinnan var berusad så tog polisen hand om henne enligt lagen om berusade personer. Det har de rätt att göra om personen i fråga är så berusad att hen inte kan ta hand om dig själv eller kan utgöra en fara för andra eller sig själv. Personen blir släppt först när polisen tror att hen kan ta hand om sig själv.

Innan kvinnan släpps kommer hon att delges misstanke för brott och förhöras. Skadeläget på personalen är inte känt för polisen i dagsläget.

Magnus Jansson Klarin säger att polisen har sett betydligt färre larmningar om sådana händelser sedan pandemin.

– Inte heller efter att restriktionerna släpptes så har det varit så väldigt mycket. Men vi räknar med att det kommer att öka allteftersom det återgår till det normala, säger han.

Polisen jobbar förebyggande främst inför större högtider. Det kan handla om mobila polisstationer, som är polismärkta husbilar. Inför Valborg kommer polisen i Uppsala att få förstärkning från andra polisregioner.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget