Bad eleven att gå ut - blev slagen i ansiktet

En högstadieelev satt i ett rum på skolan när en lärare behövde rummet till undervisning. Men när läraren bad eleven att gå ut, reagerade han med våld.

Bilden är tagen på en annan skola.
Bilden är tagen på en annan skola.

Läraren bad eleven som hade rast att lämna grupprummet eftersom det behövdes till undervisning, men han vägrade. Istället tog han upp sin mobil för att ringa ett samtal.

När läraren krävde att få mobilen, fick hon istället två slag med öppen hand i ansiktet så att hon förlorade balansen - och sedan blev hon kallad “jävla hora”. På vägen ut kastade eleven dessutom en papperskorg mot en annan elev som satt och pluggade, enligt tidningen VLT.

Nu har skolan gjort en anmälan om fysiskt våld till arbetsmiljöverket.

– Vi har gjort anmälan för det är ändå en hot- och våldsincident som skett på skolan, säger rektor Anneli Aleson till VLT.

VLT uppger också att läraren efter omständigheterna mår bra, och att eleven är i skolan. Hur eleven mår och har reagerat nämns inte.

Rektorn berättar att skolan har en plan på hur de ska gå till väga, och att de gärna använder samtal som verktyg. Men helt säker på att det inte upprepas kan hon inte vara.

– Det finns aldrig någon garanti för att sådant här inte händer i skolor idag med tanke på bland annat hormoner som stökar. Det är inte så att någon elev vill att det här ska ske. Det är tack och lov inte så ofta sådant här händer.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget