Arg läkare angrep reporter

Läkaren har stängts av från sin tjänst under polisutredningen.
Läkaren har stängts av från sin tjänst under polisutredningen.

I förra veckan intervjuades chefsläkaren på Södertälje sjukhus. En intervju som slutade med att läkaren angrep reportern, rapporterar Ekot.

Ekots reporter Emelie Rosén träffade chefsläkaren vid Södertälje sjukhus för en intervju till ett granskningsarbete. I intervjun känner reportern att läkaren ändrar sina svar och frågar honom om han ljugit i sina tidigare svar. Han blir då rasande, kallar frågan för provokativ och ska enligt uppgift ha smällt bandaren i bordet och tryckt mikrofonen i reporterns ansikte.

– Han kastar sig över bandaren, både smäller den i bordet och stänger av den vid ett par tillfällen, och jag är framme hela tiden och försöker få igång den igen. När han ser att jag har lyckats med det så tar han tag i mikrofonen och kör upp den i mitt ansikte och rör runt aggressivt i mitt ansikte, berättar Emelie Rosén för Ekot.

Händelsen polisanmäld

Sveriges Radio har polisanmält händelsen och kommer även göra en anmälan till Arbetsmiljöverket.
– Vi har ett fall av oacceptabelt beteende där en intervjuperson har gett sig på en av våra granskande reportrar på ett sätt som jag absolut inte kan acceptera, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Läkaren avstängd

Södertälje sjukhus meddelar att man stängt av chefläkaren tills polisens utredning om händelsen är klar.
– Att vara chefläkare är ett förtroendeuppdrag och därför har jag i dialog med honom kommit fram till att han inte ska vara chefläkare under tiden som polisutredningen pågår, säger Christophe Pedroletti, vd för Södertälje sjukhus i ett pressmeddelande.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget