På en madrassa, en islamisk skola, i den lilla staden Feni i östra Bangladesh skedde övergreppet den 27e mars. Flickan blev inkallad till skolans rektor. Enligt Nusrat Jahan Rafi tafsade han på henne, varpå hon sprang därifrån, skriver BBC.
Till skillnad från de flesta bangladeshiska flickor och kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp valde Nusrat Jahan Rafi, med hjälp av sin familj, att polisanmäla sin förövare.
Flickan filmades av förhörsledaren på den lokala polisstationen, som uppmanade henne att sluta dölja ansiktet med händerna. Videon läckte sedan till lokala medier.
Rektorn greps samma dag av polis. Senare tog en folkgrupp till gatorna och krävde hans frigivare. Upproret organiserades av två manliga studenter på skolan. Bland annat deltog lokala politiker i protesterna.
Dränktes i fotogen och brändes levande
Trots det växande hotet mot Nusrat Jahan Rafi gick hon elva dagar senare, den 6 april, till skolan för att skriva sin sluttentamen.
När hon kom fram lurade en klasskamrat upp henne på skoltaket där hon omringades av fem kvinnliga studenter som krävde att hon tog tillbaka anmälan.
När Nusrat Jahan Rafi vägrade dränkte kvinnorna henne i fotogen och tände på. 80 procent av hennes kropp brännskadades, förutom huvudet, som de höll fast medan de hällde.
I ambulansen var hon fortfarande vid metvetande och spelade in ett videoklipp på sin brors telefon. I videon identifierar hon bland annat några av sina förövare.
- Läraren tafsade på mig. Jag kommer att bekämpa detta brott till mitt sista andetag, säger hon i klippet.
Fyra dagar senare, den 10 april, drog hon sitt sista andetag.
15 gripna
Fallet uppmärksammades stort i bangladeshiska medier och tusentals människor kom till hennes begravning i hemstaden Feni.
15 personer har gripits, bland annat de två manliga studenter som organiserade protesten mot henne. Sju personer uppges ha direkta kopplingar till mordet. Den anklagade rektorn är fortsatt gripen.
Många vände sig till sociala medier för att uttrycka sin sorg och förfäran.
"Jag har velat ha en dotter hela mitt liv, men nu är jag rädd. Att föda en dotter i detta land innebär ett liv av rädsla och oro", skriver en kvinna på Facebook.