Andra smällen på två veckor i Stenungsund

Bilfirman i Stenungsund som blev beskjuten i förra veckan är avspärrad igen. Efter en hög smäll igårkväll kallades bombskydd till platsen och polisen misstänker nu att firman återigen blivit beskjuten.

Polis och bombskydd på plats i Stenungsund efter misstänkt beskjutning eller detonation.
Polis och bombskydd på plats i Stenungsund efter misstänkt beskjutning eller detonation.

Sent på måndagskvällen hördes ett högt ljud från en bilfirma i Stenungsund som fick flera att ringa polisen. Väl på plats såg de skador på fastigheten som pekade på att det skett en skjutning eller att sprängmedel detonerat. Risk för ytterligare smällar fick även polisen att kalla in nationella bombskyddet.

– Det fanns något på platsen som inte hade detonerat, okända föremål som kunde vara vapen eller sprängmedel, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.

Andra attacken mot firman

Bilfirman i fråga är samma som besköts i förra veckan. Polisen har ännu inte fastställt något motiv till föregående skjutning och de utreder båda händelser separat då det inte finns uppgifter om ett samband.

– Vi tittar givetvis på om det finns något samband, men såhär långt har vi inte kunnat utläsa något, säger Caroline Karlsson.

Området kring bilfirman är avspärrat och polisens arbete pågår fortfarande.

– De larm som kom sa att det var en hög smäll och vi jobbar fortfarande på att fastställa vad som låg bakom, säger Caroline Karlsson.

Ingen person kom till skada i förra veckan eller igår kväll. Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig skadegörelse.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget