Andra äggningen på kort tid – premiärminister attackerad

Säkerhetspersonal ingrep när Australiens premiärminister blev äggad.
Säkerhetspersonal ingrep när Australiens premiärminister blev äggad.

Scott Morrison, australiensisk premiärminister, blev typ äggad på tisdagsmorgonen (lokal tid). Filmklipp från händelsen visar hur ett ägg nästan studsar på hans huvud. Detta är den andra äggningen i Australien på kort tid. I mars knäckte en tonåring ett ägg på en högerextrem politikers huvud – och blev världskänd som egg boy.

Morrison var på möte med en kvinnoorganisation när han fick ett ägg i bakhuvudet. Ägget knäcktes inte, utan hamnade någon annanstans än på politikern. Säkerhetspersonal var snabbt på plats och brottade ner den unga kvinna som låg bakom äggattacken. Enligt The Sydney Morning Herald åtalas hon förutom för sitt äggöverfall för innehav av cannabis.

I mars i Australien hände en annan, väldigt uppmärksammad, äggning. Den högerextrema senatorn Fraser Anning hade skyllt terrorattackerna i Christchurch på muslimsk invandring, vilket en 17-årig kille bemötte genom att krossa ett ägg på honom. Senatorn svarade genom att slå äggkrossaren i ansiktet. Videon på 17-åringen blev snabbt viral, och han fick namnet egg boy. Förutom viss kritik hyllades egg boy – och stora summor pengar samlades in till Christchurch-offren och deras anhöriga.

Inget åtal väcktes i egg boy-händelsen, till skillnad från den nya äggattacken.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget