Åklagaren: fängelse för gymmordet

I tingsrätten dömdes en 17-årig kille till sluten ungdomsvård för det uppmärksammade gymmordet. När fallet nu prövas i hovrätten vill åklagaren att 17-åringen och tre medåtalade ska dömas till fängelse.

28 april 2022 skedde mordet på ett gym i Vasastan i Stockholm.
28 april 2022 skedde mordet på ett gym i Vasastan i Stockholm.

Den 28 mars förra året sköts en 55-årig man på ett gym i centrala Stockholm. En 17-årig kille dömdes i tingsrätten för mord, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse till sluten ungdomsvård i 2 år och 11 månader. De tre medåtalade friades för medhjälp.

Fel person sköts

När fallet nu prövas i hovrätten yrkade åklagaren på fleråriga fängelsestraff för alla misstänkta. Samtliga nekar till brott. Enligt polis och åklagare var mordet gängrelaterat men 55-åringen var inte den egentliga måltavlan, utan sköts av misstag när han försökte gå emellan och stoppa gärningsmannen.

Uppmärksammad fritagning

I april i år fritogs 17-åringen av beväpnade personer i samband med ett tandläkarbesök. Han greps efter en vecka. Förhandlingen, som inleddes på torsdagen, flyttades därför från Svea hovrätt till en säkerhetssal på Attunda tingsrätt i Sollentuna.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget