Åkesson: Inga problem att Lundgren sitter kvar

Foto: TT

EU-toppkandidaten Peter Lundgren (SD) anklagas för att ha sexuellt ofredat en partikamrat. Kvinnan som vittnade om ofredandet är EU-kandidaten Kristina Winberg (SD). Winberg har fått lämna partiet och Lundgren ser ut att få sitta kvar.

– Utifrån den information jag har ser jag inga som helst problem att Peter Lundgren sitter kvar, säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

Kristina Winberg, ett av Sverigedemokraternas toppnamn inför EU-valet, säger att hon har berättat för partiledningen att hon har spelat in ett samtal där en partikamrat säger att hon blivit utsatt för ett sexuellt ofredande, enligt uppgifter till Expressen.

Det utpekade mannen är Peter Lundgren, också ett av partiets stora namn inför valet. Igår kväll meddelade SD att Winberg utesluts från partiet och att hennes namn ska strykas från EU-listan. Jimmie Åkesson meddelade idag att Lundgrens namn ska få vara kvar.

– Vi har under helgen haft kontakt med den berörda kvinnan och fäst 100 procent vikt till vad hon har sagt och agerat som hon vill att vi ska agera, säger Åkesson till Aftonbladet.

Enligt Expressen, som var först med uppgifterna, ska ofredandet ha ägt rum på ett hotell under en parti-tillställning förra året.

SD-kvinnan, som påstår att Lundgren har ofredat henne, har uttalat sig till Expressen:

”Jag och Peter känner varandra sedan gammalt. Vi har umgåtts privat och umgås fortfarande. Vid det här tillfället gjorde Peter en misstolkning och gick för långt. Jag sa ifrån och han slutade. Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."

Åkesson menar att petningen av Winberg inte har något att göra med anklagelserna som riktats mot Peter Lundgren.

Texten uppdateras

Andra läser just nu
Mer från Läget