600 miljoner till sjukvården

Sjukvården får extra stöd 2018.
Sjukvården får extra stöd 2018.

I regeringens vårdbudget får den svenska sjukvården 600 miljoner kronor extra i år. Regeringen hoppas kunna korta köerna och anställa fler på sommaren.

Vården i Sverige har länge varit, och är fortfarande, en stor och viktig fråga i samhället. Detta är något politikerna tar fasta på. Köerna för att få vård, förlossningsplatser och behandlingar kan vara väldigt långa och det råder ofta platsbrist på sjukhusen. Samtidigt arbetar personalen under stark press på grund av personalbrist.

I vårdbudgeten som regeringen ska presentera för 2018 kommer 600 miljoner kronor extra att läggas på sjukvården. Målet är att det ska bli enklare och gå fortare att få vård när man behöver. Särskilt vill man lägga pengar på personal under sommaren, eftersom det är högt tryck dessa månader.

- Tillgängligheten till vården är en prioriterad fråga för oss, säger socialminister Annika Strandell (S) i ett pressmeddelande.

Regeringen strävar efter att den svenska sjukvården ska vara jämlik och behovsbaserad. Detta betyder att varje patient ska bemötas och behandlas utifrån sina egna behov. Kanske är den nya vårdbudgeten ett steg i rätt riktning.

Källa: TT

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget