50 migranter saknade utanför Libyens kust

Över 50 människor som färdades på väg från Libyens kust mot Europa saknas efter att båten sjunkit i Medelhavet. Båten hade 90 passagerare när den sjönk.

En båt med över 50 människor har sjunkit i Medelhavet. Arkivbild.
En båt med över 50 människor har sjunkit i Medelhavet. Arkivbild.

Båten, som gav sig av från den libyska kuststaden Zuawara under söndagen med 90 passagerare, har sjunkit, meddelar Tunisiens flotta.

30 passagerare från båten har kunnat räddas av den tunisiska kusträddningen. De överlevde genom att klamra fast sig vid en oljeplattform nära den tunisiska kusten, meddelar det tunisiska försvarsdepartementets talesperson Mohamed Zikri. De togs sedan till kuststaden Zarzis där de nu vårdas.

Det är fortfarande oklart varför båten sjönk men det är inte ovanligt att de ofta illa rustade båtarna fylls med för många passagerare. Att många av båtarna ger sig av i mörkret för att undvika att upptäckas av kustbevakningen gör ofta resan farligare.

Sedan årsskiftet har över 500 människor omkommit eller rapporterats som saknade efter att de försökt nå Europa via Medelhavet, uppskattar FN:s flyktingorgan UNHCR. Nära 24 000 migranter har lyckats ta sig över till Europa via Medelhavet under samma period.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget