5 bästa tipsen för att få sommarjobb

Sommaren börjar närma sig och för många studenter är det dags att tjäna pengar.
Sommaren börjar närma sig och för många studenter är det dags att tjäna pengar.

Sommaren börjar närma sig och för många studenter är det dags att tjäna pengar. Här kommer fem tips som hjälper dig att få ett sommarjobb.

Tips 1. Sök ett sommarjobb redan idag. Omid Rahmanian jobbar som jobbsökningsexpert på Arbetsförmedlingen. Han delar med sig av sina bästa tips för att lyckas få sommarjobb. Ett av dem är att vara tidigt ute. Det gäller att vara först till kvarn, säger Omid. Så vänta inte! Skicka din ansökan så fort som möjligt, annars finns det risk att det inte är så många jobb kvar.

Tips 2. Kolla annonserna på Platsbanken men även på sociala medier. Lediga sommarjobb för sommaren 2022 hittar du i Platsbanken på Arbetsförmedligen. Det går att filtrera på säsongsjobb för att underlätta sökningen. Jobbsökningsexperten berättar att Platsbanken är en bra plattform, men att många jobb även finns på sociala medier. Använd hashtaggen #sommarjobb2022 på Facebook och Instagram. Underskatta inte kraften i sociala medier.

Tips 3. Använd ditt eget nätverk! Filippa Agnekil pluggar journalistik på Stockholms universitet. Hon berättar att ditt eget nätverk kan vara ett bra verktyg för att hitta ett jobb. Filippa publicerade ett inlägg om detta på Facebook. I inlägget skrev hon inom vilka branscher hon söker jobb. Det var flera vänner som delade hennes inlägg. Som resultat fick Filippa jobb inom kort. Ett bra nätverk är verkligen guld värt när man söker ett jobb.

Tips 4. Skräddarsy ditt CV och personliga brev. Marie Öfvergård jobbar som HR-chef på företaget Zoo. Hon berättar att ett seriöst CV med en bra struktur och ett kort personligt brev med en bra beskrivning varför man söker jobbet kan vara nycklar till succé. Det är bättre att skriva att man vill tjäna pengar under sommaren och poängtera att man kommer anstränga sig och tar jobbet på allvar än att skriva att man brinner för städjobb, till exempel.

Tips 5. Spontanansökan. Vänta inte på annonseringar. Skicka in din ansökan till de arbetsgivare du vill jobba med. Mejla, ring, berätta vem du är. Att visa att du kan ta egna initiativ skickar signaler om att du är redo att jobba hårt.

Här kommer fem tips som hjälper dig att få ett sommarjobb.. Foto: George Rudy/Shutterstock
Omid Rahmanian jobbar som jobbsökningsexpert på Arbetsförmedlingen. Foto: Omid Rahmanian/Arbetsförmedlingen
Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget