40 fångar döda i Brasilien | The Vamps till Sverige | Neymar blir av med kaptensbindeln

Det brittiska popbandet The Vamps kommer till Sverige i höst.
Det brittiska popbandet The Vamps kommer till Sverige i höst.

40 döda i brasilianska fängelser

Brasilianska myndigheter uppger att minst 40 fångar har hittats döda i fyra olika fängelser i Amazonas, Brasilien. Fångarna kvävdes till döds i en konflikt som tros ha orsakats av ett knarkbråk inom kriminella gäng. Delstatens guvernör Wilson Lima har sökt hjälp hos landets regering för att kunna stärka säkerheten i landets fängelser.

– Jag har precis pratat med (justitieminister) Sérgio Moro, som kommer att skicka personal till Amazonas för att hjälpa oss i denna krissituation, säger guvernör Lima på en presskonferens.

The Vamps kommer till Sverige

Det brittiska popbandet The Vamps är aktuella med ep:n Missing you och i höst kommer de till Sverige. Arrangören Live Nation meddelar att gruppen kommer spela på Fryshuset i Stockholm den 30 oktober. Senaste gången The Vamps spelade i Sverige var förra sommaren, då uppträdde de på Gröna Lund och på Rockbjörnen.

Neymar blir av med kaptensbindeln

I slutet av april hamnade Paris Saint-Germains stjärna Neymar i slagsmål med en Rennessupporter efter att PSG förlorat den franska cupfinalen. Neymar ska då ha slagit till supportern som försökt filma honom när han tog emot silvermedaljen. Den händelsen gick inte Brasiliens förbundskapten Tite förbi. Det heta humöret fortsätter att ställa till det för 27-åringen som nu förlorar landslagets kaptensbindel till PSG-kollegan Dani Alves.

Neymar har varit kapten för det brasilianska landslaget, även kallat O Seleção, sedan i september i fjol.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget